Kloakker

Etablering

 Etablering af en kloak er noget der skal tages meget alvorligt. Det er meget omkostningsfuldt af skulle ændre, reparerer eller udbygge, hvis man ikke har tænkt alt igennem. Det kan sagtens være lovligt, uden at værer på forkant med udviklingen. Det er derfor vigtigt at vælge en seriøs kloakmester.

Renovering

 Renovering af kloakker kræver ofte en grundig gennemgang af de eksisterende ledninger, så man undgår fordyrende overraskelser.Til tider kan en renovering helt undgås, hvis man renser og måske ændre eller omlægger sit forbrug.

Overvejelserne

 En ting man altid skal holde for øje, når man overvejer eller undersøger mulighederne for renovering af sit kloaksystem er de forskellige muligheder der kan være. Vil man senere have toilet og bad i kælderen? drømmer man om at der skal etableres et udekøkken? tænker man at det ville være dejligt med en overdækket carport?.

Strømpeforing

 I dag kan man lave "strømpeforing" så man undgår opgravning, og man kan måske nedlægge brønde som ikke er tidsvarende. Man bør også få undersøgt om man har rotte problemer, eller muligvis vil få det.

Oversvømmelse

 Det som alle efterhånden er blevet klar over, er at kraftige regnskyl er blevet mere normalt, derfor SKAL der altid undersøges farene for opstuvning (dvs. faren for kloakvand stiger op af de lavest liggende afløb), det kan være meget dyrt senere at erfare at der er et problem. I dag forudsætter kommunerne at alt, der ligger under gade niveau, er i fare for oversvømmelse. Dette betyder også at det skal vuderes om der skal gøres noget ved området omkring bygningen, for at forhinder regnvand i at strømme mod bygningen.

Miljøet

 Uanset om der skal etableres en ny kloak ledning, eller de gamle skal renoveres SKAL arbejdet projekteres og udføres af en Aut. kloakmester, dette er ikke kun for din egen sikkerheds skyld, men i den grad også for miljøet.

 

 

DSC_0793  kloak lige